ANMR.NL

10-09-10


Geschreven door Annemiek (dus de donderdagavond en vrijdag ochtend is zoals ik het beleefd heb)

Aankleden van de bruid

Om iets voor 7 uur waren mijn zus en ik wakker. Mijn zus is gelijk onder de douche gedoken en zodra zij klaar was heb ik dat ook gedaan.
Vervolgens de kousen en torselet en slip aangetrokken met daarover heel erg charmant… NOT… een jogging broek en een fleece vest.
Beneden een broodje gegeten en een kop thee gedronken en mijn nagels gelakt.
Iets na 8 uur zijn mijn zus en ik vertrokken richting de kapper. Daar zijn mijn haren en die van mijn zus gedaan. En een uurtje later gingen wij weer richting het huis van mijn vader.

10-09-10 Aankleden1 (12K) 10-09-10 Aankleden2 (11K) 10-09-10 Aankleden3 (11K)

Daar was de visagiste al bezig met haar spulletjes uit te stallen. Ik kon dus gelijk gaan zitten en mijn make-up laten doen. Mijn vader heeft nog wat foto’s gemaakt om te kijken of de make-up evt. nog wat zwaarder moest, maar het was goed zo.

10-09-10 Aankleden4 (11K) 10-09-10 Aankleden5 (10K) 10-09-10 Aankleden6 (12K)

En toen op naar boven om de jurk aan te trekken… Ilona mijn vriendin en getuige was ondertussen ook al aangekomen en is mee naar boven gegaan om mij mee aan te kleden. Mijn zus is al richting het zorgcentrum gegaan om daar de lunch voor te bereiden. Terwijl ik onderweg naar boven loop hoor ik mijn kunstbroer met vriendin in onze trouwauto aan komen rijden. Dus snel in de jurk… nou ja snel, de hele veter moest natuurlijk nog in de jurk gedaan worden en aangesnoerd worden. Vlug nog even wat foto’s voor de spiegel.

10-09-10 Aankleden7 (17K) 10-09-10 Aankleden8 (16K) 10-09-10 Aankleden9 (16K)

Inmiddels zijn ook mijn moeder en kunstvader aangekomen en kan ik de trap af komen. Erg leuk, de zus en zwager van mijn kunstmoeder en de buren staan ook al buiten te kijken. Een hoop oh’s en ah’s en ik voel mijn ogen al vochtig worden. Ook zie ik ons jongste bruidsmeisje (de dochter van mijn zus) voor de eerste keer in haar schattige jurkje. Ook zij ziet er prachtig uit, en ook haar mond staat open van verbazing.
Na ook buiten een aantal foto’s te hebben gemaakt stappen we in de auto richting Meijel.
10-09-10 Auto1 (23K)

De ontmoeting in Meijel

Mijn kunstbroer vraagt onderweg nog een paar keer of hij ergens anders heen moet rijden en dat ik er nu nog onderuit kan. Maar er is geen enkel sprankje twijfel.
Bij het zorgcentrum aangekomen is het er een drukte van jewelste. Niet te geloven.
Alleen… geen Marcel te zien.
Ik stap vast uit de auto zodat hij me meteen goed kan zien en jawel hoor .. daar kwam hij aangelopen.
Wow wat een stuk, hij zag er echt grandioos uit in zijn pak.
En weer die vochtige oogjes, al helemaal toen mijn schoonmoeder helemaal emotioneel aan kwam lopen en me om de hals vloog. En ook zij zag er prachtig uit.
Na elkaar bewonderd te hebben en een paar foto’s gemaakt te hebben gingen we naar binnen.
Daar sprak de directeur van het zorgcentrum ons aan en feliciteerde ons met deze mooie dag.
We zijn met de trap naar boven gelopen en hebben vanaf de trap nog gezwaaid naar de bewoners. En we kregen een luid applaus. Helemaal geweldig.
Even bijkomen en een broodje eten in een apart zaaltje. Daar kwam iemand van de zorg een kaart afgeven van de bewoners van de afdeling van mijn schoonmoeder. Nadat we gegeten hadden zijn we die dan ook even persoonlijk gaan bedanken voor de mooie kaart. Dat werd heel erg gewaardeerd. Toen moesten we vertrekken richting de trouwlocatie.

10-09-10 Zorgcentrum1 (24K)

Marcel met ome Wim en Amanda en zijn moeder voorop. De overige verzamelde daggasten daar achter aan en als laatste ik met mijn kunstbroer.
Ook nu weer vraagt hij of hij door moet rijden haha. Vlak voordat we bij de trouwlocatie zijn beslissen we dat het weer het wel enigszins toelaat om het dak omlaag te doen… dat wil zeggen, het regent niet.
10-09-10 Auto2 (23K)

De Ceremonie

Het zorgde natuurlijk voor een erg leuke aankomst dat ik vanuit het dak kon zwaaien naar alle verzamelde gasten.
Ook daar weer een hoop ohh’s en ahh’s. Nadat er wat foto’s gemaakt zijn en we de bruidsmeisjes de mini bruidsboeketjes hebben gegeven gaan de gasten de kapel binnen en lopen Marcel, ik ,mijn vader, mijn schoonmoeder, mijn zus en onze bruidsmeisjes via een andere route naar de kapel.

10-09-10 Ceremonie1 (19K)

Als alle gasten zitten gaat Marcel met zijn moeder naar binnen. Dan start de muziek, Dochters van Marco Borsato en lopen de bruidsmeisjes begeleid door mijn zus de kapel in.
Het schijnt heel erg schattig geweest te zijn. Mijn vader en ik hebben dat niet kunnen zien, maar wij hebben flink staan brullen met ons twee achter de deur.
Bij het laatste stukje als Marco over de grote dag van zijn dochter zingt lopen ook wij naar binnen.
En wat ziet het er prachtig uit en wat is het druk. Echt waanzinnig.

10-09-10 Ceremonie2 (17K) 10-09-10 Ceremonie3 (17K) 10-09-10 Ceremonie4 (17K)

De ceremonie is erg mooi en tijdens het tekenen word een nummer gedraaid ter nagedachtenis aan de vader van Marcel die 19 jaar geleden is overleden. Na de ceremonie worden de gasten verzocht naar buiten te gaan op het nummer van Blof Alles is liefde, de ouders krijgen kort de gelegenheid tot feliciteren en gaan dan voor mij en mijn kers verse hubbie naar buiten.

10-09-10 Ceremonie5 (28K)

Wij lopen er dus achteraan en we komen in een overvloed van bubbels buiten.
De gasten stonden er allemaal met bellenblaas. Echt heel erg leuk.
Daar worden we nog kort door de niet daggasten gefeliciteerd en dan gaan we naar binnen naar de foyer.

De middag

10-09-10 Middag1 (19K)

Daar krijgen we champagne en brengen we een toast uit. Vervolgens snijden we de prachtige taart en voeren we elkaar.
Dan worden er wat groepsfoto’s gemaakt en dan begint de line dance workshop.

10-09-10 Middag2 (13K) 10-09-10 Middag3 (15K) 10-09-10 Middag4 (13K)

Eerst een demonstratie waar ikzelf ook aan mee doe en dan krijgen de gasten een dans geleerd.

10-09-10 Middag5 (27K)

Dan gaan Marcel en ik foto’s maken samen met de bruidsmeisjes. Helaas regent het.
Volgens buienradar zou het rond 17.30 uur droog zijn, dus de fotograaf is naar huis gegaan en om 17 uur terug gekomen.
Wij hebben in die tussentijd geborreld. Om 17 uur was het inderdaad droog en zijn wij foto’s gaan maken.

10-09-10 Middag6 (25K)

Toen we klaar waren konden we gaan eten.

Het diner

10-09-10 Diner1 (11K) 10-09-10 Diner2 (10K) 10-09-10 Diner3 (14K)

Heerlijke buffetten. Erg goed verzorgd.Heerlijke buffetten. Erg goed verzorgd. Tussen de gangen door heeft mijn vader een prachtige en leuke speech gehouden en ook mijn kunstbroer nam even het woord. Ook hij sprak mooie woorden. Na het hoofdgerecht knijpen Marcel en ik er tussenuit en gaan we naar onze bruidssuite.

Het Feest

Daar frissen we wat op en wachten we tot mijn zus ons komt halen voor de openingsdans.
Wij zijn via een sluiproute op de dansvloer terecht gekomen zodat niemand de kans kreeg om ons op te houden en te feliciteren.
Dus toen… de openingsdans.

10-09-10 Feest1 (15K) 10-09-10 Feest2 (12K) 10-09-10 Feest3 (12K)

We hadden een mix gemaakt die begon met lekker schuifelen op Ik heb je lief van Paul de Leeuw en daarna volgt er een mix van de hoki poki, vogeltjesdans, twist, macarena, kabouterdans enz. Daarna kon het feest losbarsten. En wat hebben we genoten.
We wilde geen lange felicitatie rij. Dus Marcel ging de ene kant op en ik de andere.
En uiteindelijk hebben we beide iedereen gesproken. De een wat langer dan de ander, maar iig iedereen.
Mijn dansklasje had speciaal voor ons een dans ingestudeerd dus die werd ’s avonds gedaan,

10-09-10 Feest4 (20K)

mijn moeder en mijn kunstvader hadden bij de gasten tips voor dagjes weg verzameld en deze gebundeld in een boek dus die kregen we cadeau.

10-09-10 Feest5 (13K) 10-09-10 Feest6 (12K)

En we kregen ons “receptieboek” cadeau van Marleen en Michiel. Dit is een prachtig bankje wat we dadelijk in ons nieuwe huis in de tuin kunnen plaatsen.
Op dat bankje hebben al onze gasten hun naam al dan niet met een wens kunnen schrijven. Echt helemaal super. Ook zijn al onze gasten op het bankje gefotografeerd.
Om half 1 werd ik heb genoten van Guus gedraaid, dat was ons teken. Wij hebben nog even heerlijk samen geschuifeld en toen zijn wij vertrokken, hand in hand en ik nog mijn schoenen ik de hand (had voort zere voeten en heb dus heerlijk op de kousen gedanst).

10-09-10 Feest7 (19K) 10-09-10 Feest8 (12K)

Eenmaal op onze suite moesten we nog even wachten, want we hadden nog een balkon scene. Het duurde niet lang of wij hoorde onze gasten in een polonaise al zingend dichterbij komen.
Toen al onze gasten met sterretjes onder ons balkon stonden heb ik het boeket weggegooid. Daarna heeft Marcel de kousenband weggegooid.
Na had geroepen te hebben dat we genoten hebben en nog een keer gezwaaid te hebben zijn wij naar binnen gegaan.

10-09-10 Feest9 (22K)

Gelukkig keerde de rust buiten snel weer terug.
Marcel en ik hebben nog een fles champagne opengetrokken en hebben alle kaarten gelezen.
Daarna nog even heerlijk in de jacuzzi en rond half 4 gingen we slapen. En wat hebben we heerlijk geslapen.

Wij kijken echt terug op een super dag. Hij heeft onze verwachtingen overtroffen op elk vlak.

Iedereen Waanzinnig bedankt!!!

Ons verhaal Bedankje (12K)

The night before

Om ca 14.30 uur ben ik met de auto van Marcel vertrokken richting Deurne. Ik ben daar eerst bij de getuige van Marcel langs geweest (Marcel zou daar gaan slapen) en heb daar een cadeautje (boekje met 101 redenen waarom ik met hem wil trouwen) voor hem afgegeven om `s avonds op zijn kussen te leggen. Vervolgens ben ik naar Mieke onze fotograaf gereden om daar de bedankjes af te zetten zodat zij op 10-09-2010 de kaartjes er nog aan kan maken. Daarna nog even naar de VVV om een saunabon voor onze ceremoniemeesters te kopen. Dan gaat het echt beginnen. Op naar Eindhoven. Ik zou om 16.30 uur bij mijn moeder zijn, want daar was de auto van Marcel nodig. Mijn spullen eruit gehaald. Ik was iets te vroeg dus heb nog even heerlijk met mijn nichtje/bruidsmeisje kunnen knuffelen. Iets voor 17.00 uur zijn mijn zus en ik (met mijn spullen) naar mijn vader vertrokken (ouders zijn gescheiden). Eindelijk mocht ik mijn jurk weer bewonderen…. Ohhhh wat is ie toch mooi. Niet zo heel veel later kwam mijn moeder ook naar mijn vader toe, dit was voor mij een verassing. Wat bleek, wij gingen met ons “oude” gezin (mijn vader, moeder, zus en ik) uit eten bij de Zwaan in Geldrop. Heerlijk gegeten en gekletst, vooral oude herinneringen opgehaald. Na heerlijk te hebben gegeten zijn we terug naar het huis van mijn vader gegaan. Daar zaten behalve mijn kunstmoeder ook mijn kunstvader en Ilona mijn getuige en vriendin. We hebben nog gezellig geborreld en gekletst. Uiteraard hebben ze ook cadeautjes volgens de traditie “Something old, something new, something borrowed, something blue” voor mij. “Something old” kwam van mijn moeder. Zij had voor mij een armbandje wat van haar moeder (mijn oma) is geweest. Ilona had “something new”, een mooi enkelbandje. “Something borrowed” kwam van mijn vader. Hij had diverse gouden sieraden voor mij: een ketting zijn moeder (mijn andere oma) met daaraan haar sterrenbeeld, een kruis en haar trouwring. Een ketting met een kruis eraan wat mijn vader van mijn moeder heeft gekregen toen ik geboren was. En een speldje van het 25 jarig jubileum van mijn vader bij de DAF. We gaan alle hangertjes en het speldje (alleen het kettinkje van mijn oma niet) om laten smeden tot een mooie hanger. Deze mag ik dan “lenen” tot mijn oudste dochter (als ik die ooit krijg anders de dochter van mijn zus die ze al heeft) gaat trouwen. Zij krijgt dan dit sieraad voor haar trouwdag cadeau. Erg mooi en emotioneel dus.

En zo is het geworden

09-09-10 Ketting (14K)

Van mijn zus kreeg ik “something blue” en daarbij kreeg ik de kousenband terug die ik haar voor haar bruiloft had gegeven. Ook heb ik (en Marcel alleen die was er dus niet bij) het cadeau van mijn vader en kunstmoeder al gekregen. Dit omdat het erg breekbaar is en dus niet ideaal was om mee naar de trouwlocatie te nemen. We hebben een prachtige TV cadeau gekregen. Na nog even verder geborreld te hebben is het bezoek gegaan en zijn we heerlijk het bed in gedoken. Echt slapen wilde niet lukken. Steeds als ik wat in doezelde schok ik wakker omdat ik dan besefte dat morgen mijn grote dag zou zijn…

© 2008-2012 All rights by ANMR.NL