ANMR.NL

Bevallingsverhaal

Thijs003 (38K)

Nadat ik op woensdag 25 januari bij de verloskundige aangeef dat ik wat minder leven voel begint het hele circus rondom het bevallen. Bij controle in het ziekenhuis blijk ik verminderd vruchtwater te hebben, het blijkt te horen bij een zwangerschap van ca 42 weken ipv 40 weken. Op vrijdag middag word ik om die reden opgenomen in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond en op zaterdag ochtend zijn ze begonnen met inleiden.
Op zondagmiddag rond half 3 zijn de weeŽn begonnen en rond 8 uur ben ik van de verpleegafdeling naar de verloskamers gegaan. Gedurende avond en nacht vorderde de ontsluiting langzaam en bleef hangen rond de 6 cm. Na een echo bleek Thijs een "sterrenkijkertje" te zijn. Dit houd in dat hij wel met zijn hoofdje naar onderlag, maar met het gezichtje naar boven ipv naar beneden. Daardoor was het voor Thijs lastig om verder in te dalen en op de juiste punten voor druk voor de ontsluiting te zorgen.
Ik heb toen een ruggenprik gekregen om de scherpe kantjes eraf te halen en daarna kreeg ik wee opwekkers om voor verdere ontsluiting te krijgen. Na een tijdje melde ik Marcel om op de bel te drukken omdat ik persweeŽn had. Ik had me altijd afgevraagd of je dat zou weten of je persweeŽn hebt, maar dat was me gelijk duidelijk.
Gelukkig bleek ik 10 cm ontsluiting te hebben en mocht ik persen.
Helaas na een uur persen nog steeds geen hoofdje, dus toen is de gynaecoloog gebeld, deze heeft het nog met de vacuŁm pomp geprobeerd, maar dat mocht ook niet baten. Vervolgens heeft de gynaecoloog besloten om over te gaan op een keizersnede. En daarmee is op 30 januari om 8.32 uur onze Thijs geboren!

Thijs002 (50K)

Dit was een ingekorte versie. Ik heb voor mezelf in een word-bestand het hele verhaal (5 A4tjes) getiept, mocht je dat verslag graag willen lezen, stuur me maar een mail en ik mail je het word bestand toe.

Thijs001

Thijs

© 2008-2012 All rights by ANMR.NL